Chemia nigdy nie była moją mocną stroną, natomiast w najwykwintniejszych restauracjach coraz częściej korzysta się z jej dobrodziejstw. Szukając połączeń smaków, o których nawet byśmy nie pomyśleli, lecz z naukowego punktu widzenia, są one idealne. Jako że dziś na DS kremowa środa, postanowiłam przetestować podobno jedno z najbardziej dopasowanych zestawień smakowych:
Odrobinę serka mascarpone obtaczamy w wiórkach z białej czekolady, przyozdabiamy czekoladowym listkiem i łyżeczka czarnego kawioru, może być z capelina.
Niebo w gębie... A Ty odważysz się ?
Kawior i białą czekoladę :
Odrobinę serka mascarpone obtaczamy w wiórkach z białej czekolady, przyozdabiamy czekoladowym listkiem i łyżeczka czarnego kawioru, może być z capelina.
Niebo w gębie... A Ty odważysz się ?
Wygląda bardzo apetycznie :D. Zresztą jak wszystko tutaj !
OdpowiedzUsuńDziękuję ślicznie. Staram się dla was robić ładne zdjęcia :)
Usuń