8 lut 2012

Kuchnia molekularna

Chemia nigdy nie była moją mocną stroną, natomiast w najwykwintniejszych restauracjach coraz częściej korzysta się z jej dobrodziejstw. Szukając połączeń smaków, o których nawet byśmy nie pomyśleli, lecz z naukowego punktu widzenia, są one idealne. Jako że dziś na DS kremowa środa, postanowiłam przetestować podobno jedno z najbardziej dopasowanych zestawień smakowych:

Kawior i białą czekoladę  :


Odrobinę serka mascarpone obtaczamy w wiórkach z białej czekolady, przyozdabiamy czekoladowym listkiem i łyżeczka czarnego kawioru, może być z capelina.

Niebo w gębie... A Ty odważysz się ?

2 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie :D. Zresztą jak wszystko tutaj !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję ślicznie. Staram się dla was robić ładne zdjęcia :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...