To aromatyczne masełko dodajemy na talerzu na cieplutki makaron , pod sosy i dodatki aby podkreślić go ,aromatycznym bazyliowym akcentem , oraz zapobiec sklejaniu się.
Może przepis wydaje się mało skomplikowany ale ja jestem maniakiem smakowych masełek :)
Bazyliowe - Najlepsze jest pod sosy czerwone, pomidorowe , wołowiną, wieprzowiną
Masło najlepszej jakości jakie udało nam się zakupić,posypujemy suszona bazylią trąc ja mocno w dłoniach tak by dostała odrobinę ciepła , ugniatamy widelcem i formujemy w sztabkę. Wstawiamy do zamrażarki na 5 minut, Wyjmujemy tniemy w kosteczki i każdą kosteczkę dekorujemy świeżym listkiem bazylii.
Pieprzowe -Najlepsze jest pod sosy białe, śmietanowe , z kurczakiem i pieczarkami
Pieprz kolorowy tłuczemy w moździerzu lub używamy gruboziarnistego młynka.
Masło najlepszej jakości jakie udało nam się zakupić, kroimy w kosteczkę , posypujemy i delikatnie mieszamy z pieprzem tak by oblepić dokładnie kostki , całość przekładamy na 5 minut do zamrażarki
.
Smacznego.
Może przepis wydaje się mało skomplikowany ale ja jestem maniakiem smakowych masełek :)
Bazyliowe - Najlepsze jest pod sosy czerwone, pomidorowe , wołowiną, wieprzowiną
Masło najlepszej jakości jakie udało nam się zakupić,posypujemy suszona bazylią trąc ja mocno w dłoniach tak by dostała odrobinę ciepła , ugniatamy widelcem i formujemy w sztabkę. Wstawiamy do zamrażarki na 5 minut, Wyjmujemy tniemy w kosteczki i każdą kosteczkę dekorujemy świeżym listkiem bazylii.
Pieprzowe -Najlepsze jest pod sosy białe, śmietanowe , z kurczakiem i pieczarkami
Pieprz kolorowy tłuczemy w moździerzu lub używamy gruboziarnistego młynka.
Masło najlepszej jakości jakie udało nam się zakupić, kroimy w kosteczkę , posypujemy i delikatnie mieszamy z pieprzem tak by oblepić dokładnie kostki , całość przekładamy na 5 minut do zamrażarki
.
Posypujemy gorący makaron. I przygląda się jak się rozpuszcza..
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz