Po długim dniu pełnym zwiedzania, resztkami sił odwiedziliśmy Carreroura i zrobiliśmy zakupy na cały tydzień. Aby nie zbankrutować, wybieraliśmy przede wszystkim markę Carrefour Discount, której ceny były o połowę niższe, a jakość np ziół prowansalskich, w porównaniu do naszych kamisowych torebek, niesamowicie lepsza. Co ciekawe, w całym sklepie znaleźliśmy przyprawy tylko i wyłącznie w szklanych młynkach i słoiczkach. Wiele produktów jest pakowanych po kilka sztuk. Produkty tańsze, nie zawsze lezą w tych samych alejkach co te drogie, trzeba się nabiegać.
Zasada nr 4 Zabrać kilka podstawowych przypraw z domu :)
Zasada nr 5 W dużych marketach szukać produktów firmowych z oznaczeniem DISCOUNT
Zasada nr 6 Zawsze zabierać słowniczek na zakupy
Zasada nr 7 Szukać osobnych półek z tańszymi markami.
Tak więc za 60 euro mamy jedzenia na tydzień, i to nie byle jakiego, kaczka, małże, mule, szampan, wino, warzywa, owoce i wiele innych. Ceny poszczególnych składników będę umieszczać w przepisach. Tak wiem można by taniej, np kupić mrożoną pizze i odgrzać w mikrofali. Ale nasz pobyt tutaj ma być też kulinarną podróżą, myślę że z naszych przepisów znajdzie się coś na każda kieszeń :)
Wygląda niesamowicie apetycznie
OdpowiedzUsuńDzięki,wiele:) Sporo cierpliwości wymagało ode mnie zrobienie tych zdjęć. Bo miałam wielka ochotę na te chrupiące liście cykorii i głęboki ciepły smak migdałów.
Usuń