3 gru 2013

Nadmiarkowa wędzona - czyli aromatyczna zupa rybna


Wczoraj było dużo gotowania, sushi, chili con carne, pierś z kaczki..A że nie lubię, gdy coś się marnuje, z nadmiarowych produktów powstała przepyszna zupa. Wędzona papryka łosoś i nuta anyżku.

 Nadmiarkowa wędzona




Składniki:
-1 litr rosołu wołowego odtłuszczonego
-2 łyżki oliwy lub tłuszcz ze smażenia piersi kaczej
-1 papryka zielona
-2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku (jest genialna)
-1 filet z  łososia wędzonego na ciepło
-Łyżeczka nasion kopru włoskiego
-Sok z połowy limonki


Paprykę kroimy w kostke i podsmażamy na tłuszczu z kaczki, lub łyżeczce oliwy.dodajemy rybę bez skóry jeszcze chwile podsmażamy. Dodajemy do rosołu blenderujemy na gładki krem, dodajemy koper oraz wędzoną paprykę, zagotowujemy. Dodajemy sok z limonki. Można podawać z odrobiną startego twardego sera  typu parmezan:)   

Powołaj się na nas a otrzymasz -5% www.skworcu.com.pl

4 komentarze:

  1. ciekawy pomysł, w moim domu jakoś się nie przyjęły rybne zupy:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobrze wykombinowane :) Marnowaniu tez mowie "nie".

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...